Vi har åtta gårdar i vår förening som ser olika ut men alla är till för rekreation och möten mellan grannar och vänner. Det är tillåtet att grilla på gårdarna så länge du tänker på att visa hänsyn. På några av gårdarna finns fasta grillar, andra har lekplatser. På alla gårdar ska det finnas sittgrupper.

Rabatterna på gårdarna sköts av fastighetsskötarna, HSB trädgård och Gröna Blåsut. Gröna Blåsut  anordnar varje vår och höst  gårdsdagar för gemenskap och skötsel av rabatterna.

Det finns cykelställ på gårdarna och cykelrum i fastigheterna. Vänligen kör eller parkera inte mopeder och elscootrar på gårdarna.

Lekplatserna sköts av fastighetsskötarna. Anmäl snarast skador på gungor, sandlådor till HSB felanmälan.

 

Grillning & Grillplatser

Vi har tre utegrillar i föreningen som du gärna får använda. En står på gården till Blåsutgatan 1–7, en på Gröna Gatan 43–53 och en står på baksidan av Gröna Gatan 32. Se till att rengöra galler och släcka elden efter användning så att nästa person kan finna grillen vid gott skick. Det går även bra att nyttja egen grill på gårdarna.

Grillning på loftgångarna är av brandutrymningsskäl inte tillåtet. Det är heller inte tillåtet att använda kolgrill eller öppen eld på balkongerna. Däremot kan gasolgrill eller el-grill användas på balkongerna så länge grannarna inte störs. Du får inte förvara en gasbehållare med högre volym än 5 liter på din balkong eller i ditt källarförråd. 

 

Odlingslådor               

Inom föreningen finns ett antal odlingslådor som medlemmar kan låna för eget bruk. För närvarande har vi totalt 52 lådor utplacerade på 7 olika gårdar. Merparten är sk pallkragar men på en gård har vi 12 äldre fasta odlingslådor. Fördelningen av odlingslådor sker enligt en turordningslista som administreras av Gröna Blåsut. Om efterfrågan på odlingslådor är låg, kan odlare ges möjlighet att inneha 2 lådor. Odlaren förfogar över odlingslådan 1 år i taget (mars – februari) och har därefter förtur till samma låda påföljande år. I slutet av året (november – december) skickas en förfrågan till varje odlare huruvida de vill fortsätta med sin låda påföljande år, eller avsluta. Varje odlare skall svara före den 31:a december.

 

Vem bekostar vad?

Föreningen tillhandahåller kostnadsfritt numrerade odlingslådor av bestämd kvalitet och utseende. Föreningen svarar också för att det finns tillgång till vatten och möjligheter att avyttra växtrester.

Odlaren står för jord, gödning, växter och eventuella tillbehör. Odlaren förväntas också använda egna redskap men i anslutning till odlingslådorna kan det också finnas några större redskap som skottkärra, spade och vattenkanna.

Gröna Blåsut sköter all administrationen kring odlingslådorna. Mer om Gröna Blåsut kan du läsa under egen rubrik.

 
Mer information

Om du är intresserad och vill veta mer kan du kontakta Anders Hillberg på email  eller på telefon 0708 14 14 68.